1 sierpnia 2022 roku wspólnie z Radiem Doxa odwiedziliśmy Restaurację Pałacu Pawłowice.
Był to kolejny z przystanków na naszej letniej trasie "Opolski Bifyj" w ramach kampanii pn.
"Otwórz Opolski Bifyj- wyrusz na szlak pełen smaków".
Zapraszamy do wysłuchania rozmowy z właścicielką: Panią Ewą Godyla, która w pierwszej części audycji opowiadała o historii Pałacu, pałacowej winnicy, piekarni, hotelowych atrakcjach i tajnikach regionalnej kuchni.
W drugiej części szef kuchni Grzegorz Noga zdradził jak przyrządzić dość pracochłonne i czasochłonne danie:
Udziec pieczony z kluskami a'la kopytka i kapustą zasmażaną z sosem borowikowym
podawany oczywiście z winem pałacowym :)
Otwórz Opolski Bifyj - Restauracja Pałacu Pawłowice